28 May 2008

dapurku berasap

hari ni aku, mat yie, masdeen n ude g hantor bob kat bp... dier nok balik kelate coz abang dier kawin... nok jadikan ceriter... aku gi lah summit sebab masdeen nok beli slipar... lepas pusing2 satu summit... mat yie kater nok gi bp mall nok cari baju... lepas cari baju... aku raser nok masok sardin malam ni... so pegi lah beli sardin... tapi dok kan nok makan sardin jer malam ni... sayur tak dop ker??... so beli lah sawi.... lepas tu

mat yie: k..k..k.. mari meta...
mat paeiz: gapo yie.....
mat yie: siya jah k sotong ning... kiter beli nok?
mat paeiz: belilah kalu mung nok makan..

sapa rumoh... aktiviti memasok pun bermule....

mat paeiz : yie... bakpo sotong mung ni bau busuk yang amat ning...
mat yie: tak po k... kekgi kito masok.. hile lah bau dior
mat paeiz: ok...

aku pung menunjukkan lah kepakaran aku dalam aktiviti masok memasok ni.... lepas masok sardin... masok sotong pulok... lepas tu goreng telur.... last sekali goreng sayur....

mat yie : k.. mg try doh ker sotong tu... aku takut nok try..
mat paeiz : wei yie... bau lagi lah.. aku wase baik kiter buang je lah... siya je pun.. bukan mahal sgt
mat yie : biarlah.. kito carry on je..
mat paeiz : aku ok ajer

lepas tu masdeen pun sampai... jom kiter makan.... ( panjang sangat aktiviti time makan tu... malas nok ceriter)

sebenornyer aku just nok kabo yang sotong busuk tu last last masuk tong sampoh jugok... huargh3...

1 comment:

kamniia said...

paeh..boh la gmba sotong tuh..holos..gelain boh gmbr..nk gop tgk.wpom dop leh nk bau....p ganah r pop2 mung!!chayuk2..laen kali bli la lg..haha