02 January 2009

jalan2

ni cerite time raye haji hari tu... dah buruk... lapok... lame doh... tapi aku dok kire... aku nok cerite jugok.. kalu dok suke jgn bace... ikut suke aku lah nok cerite ke dok.. blog aku.. hahaha...

aku n da geng... rancang nok gi jalan-jalan.... dalam kontrak... janji pukul 10 pagi... tapi aku malas nok keluor awal... dalam pukul 10.30 baru aku kuor rumoh...... duk lepak kejap... lepas tu gi minum air dgn member... lame doh aku tunggu ni... tapi sekor harang dok mari lagi... lu bikin gua panas je.... dalam pukul 11 lebih... ader lah hok sapa... tp macam biase lah... ayat ayat menusuk kalbu.. antare nye..
1. tunggu kejap... aku nok balik ambik helmet..
2. tunggu kejap... aku nok gi isi minyok..
3. tunggu kejap... aku nok balik pakai kasut..
4. dang banyok... belambok lagi ayat2 hok wak sakit hati...

cerite malang pon bermula.... 1st motor aku yang buat hal... mati mengejut.... dok pasal2.. ni yang aku panas ni... ingatkan plug mati/mapuh... time tukor tu aku tengok ader kertas dalam pale plug aku... ni sape punye keje ni... babi betul.. spoil mood aku betul lah....

belum sampai lagi tempat di tuju.... boom kebaboom.... member aku kat depan eksiden... sikit jer... tp dok puas hati... sebab eksiden berpunce daripada ternampok duit seringgit atas jalan... nasib baek dok laju... kalau laju... bleh jadi arwah lah budok2 tu...

ni ader gambor... tengok lah sendiri....



kecederaan yang paling nampok sekali... kat siku... sebenor nye banyok lagi... tp malas aku nok ambik gambor banyok2... tp budok ni tak dop hal... name pon kaki wheely kat kg aku... stakat sikit2 ni aper lah sangat

ni lagi sekor... dok serik2.... tu luke kat siku baru 2 hari... dok baek pon lagi... tu dapat pulok kat tapok tangan.... rempit never dies

pakar kesihatan memberi bantuan nampaknyer.... ubat bende pon aku dok tahu... jumpe bawah seat motor... tibang jer... ha3...

"hello sayang..., abang dah selamat sampai ni... sayaang jangan risau..." ayat je lebih sebenornyer.. ahaks

macam biaser... bergamborlah.... gambor motor jer...

ni ader lagi...

tu rx-z meroh tu... memang lawa giler... saper lah tuan punyer motor tu...


aku pon nok bergambor jgk dengan motor kesayangan aku ni...

time balik pon... ader lagi bale yang menimpe.... syok2 laju... laju... laju lagi... koner kanan... koner kiri... last2... ader budak terlebih koner... tersumbat dalam semak... tepi bukit.... kelakor lah... sakit perut aku suker....

tak ader aper2 pn... lepas semua dah ok.... terus sambung perjalanan lagi...

dah nak sampai kat kg doh ni... ader lagi masaloh... motor member aku jem... haduhai... tak boleh start... jahanam lah tu... piston dah hancus berkecai... beloh enjin lah nampok gaye... tunde je lah sampai kg....

tu lah perjalanan paling sadis... banyok benor masalohnyer....


sekian terime kasih....

1 comment:

Ibah Nurqaseh said...

Xbaca bismillah kot..