09 July 2010

Bodoh lah tuan BLOG tu...

Aku ader terbace 1 blog ni... @#$%^&*.blogspot.com... ader lah bende2 dalam blog tu yg pade aku macam berlagok gile... padahal budak diploma je... sekarang buat degree kat UTM skudai.... ambik kos pendidikan kot sbb dier mention dier tu CIKGU....

wat the hell nok belagok sangat... mmg aku pantang kalau orang entoh aper2 lagok dier.... tu belum betul2 jadi cikgu, kalau doh confirm jadi cikgu, x tahu lah... Apelah yang nok dibanggekan sangat dengan status CIKGU tu... even aku tahu ramai org nok jadi cikgu... ok lah tu, tp yg aku menyampoh tahap gaban ni biler org pikir kerjaye cikgu aderlah sangat bagus... tp percaye atau tidok kebanyokkan orang ambik kos cikgu sbb nok save, dgn erti kate lain, biler grad, dapat posting... hu3... Tp bukan semua... sbb ader yg mmg betul2 minat nok jadi cikgu ni... kalau yg betul2 minat... teruskan untuk menjadi pendidik yang baek punya.... bukan mcm cikgu yg aku bace blog dier tu...

padahal byk lagi kos2 laen yg jauh lebih hebat dari tu... mcm doktor ke, ahli farmasi ke, engineering ke, kate orang semua kerjaye tu ade tanggungjawab masing2... dok perlulah nok bangge sangat dgn status CIKGU tu.... hidup kene saling bergantungan... bukan buleh hidup sorang2....

Pade aku, adelah SANGAT BODOH... ORANG YG TERLALU BANGGE DGN KERJAYE MASING2 ni... sbb dier rase, dier sangat bagus...

kepade semua cikgu-cikgu diluar sane, jgn sesekali angkuh dgn status anda... berkhidmat dgn jujur dan amanah... itu yang patut ki banggekan dengan warga pendidik ni... hu3

1 comment:

PUPUT said...

poyo sgt la tu..klu poyo lebih ni yg wat meluat sket..^_^