22 April 2012

RINDU

hari ni genap seminggu aku kat KL... pade aku, xde ape pon yg menarik pon kat KL ning, biase2 saje.. mungkin sbb aku bukan seorang yang kaki enjoy.. kaki lepak... aku mcm biase, balik keje, ddk rumah.. xde perasaan pon nak jalan2 ke ape ke... mcm aku ddk kampung jgk dulu... aku cume ddk rmh aku dgn rmh pok je... siang malam pon, cume rmh pok je hok jadi destinasi... jarang2 sekali turun kuale terengganu....

pasal keje... hurm.. biase lah mule2 keje, semua tension, aku tak tahu ape2 pasal planning, nk entertain orang segale tu... agak tension even keje just projek kecik je... bak kate kawan aku, just tengok orang buat keje... tp tekanan yg dirase amatlah sangat... dengan environment baru yg masih ssh untuk aku membiasekan diri... tengok lah sampai bile aku mampu bertahan... aku teringin sangat nk keje kat kampung... sebab aku ni memang ssh sgt nak tinggalkan kampung... tak tahu ape yg best sgt kat kampung.... mungkin jgk sebab aku ni kekampungan.. x pandai bergaye.. nak dress up mcm org lain... hu3...

seminggu kat sini, maknenyer seminggu jgk aku tak menatap wajah2 yang biase aku tatap setiap hari... ma, pa, adik2, pok, ayoh long, dan ramai lagi lah... dulu tiap2 pagi mesti dgr ma buat kuih tuk jual... pkl 4 pagi dah bising, dgn bunyi blender, mesin kelape, senduk periuk... buat aku ssh nk tido.. tp nk buat mcm mane.. ma suke buat kuih.. ikutkan pendapatan tak seberape pon, tp ma ckp, dier suke buat.. bleh jgk duit sikit...

aku ni kategori orang yg suke memendam rase... kalau kat rumah, aku memang tak cakap banyak... kadang2, satu hari aku tak bercakap... aku just tgk je... kadang2 nk bercakap, tp rase mcm malas nk cakap... aku pendam je.. kadang2 kalau nk tahu sesuatu, aku just pasang telinger, dengar adik2 aku duduk sembang... pa plk tak sihat... sakit yang takde ubat... ade org cakap kene buatan orang... tak tahu lah.. nk cerite pon x reti.. tp sekarang dah beransur ok.. syukur Alhamdulillah...

pok hassan ape berite pon x tahu... kesian plk aku pikir ke pok... duduk sorang, makan, minum, pakai xde sape nk uruskan... dulu tokwan ade, ni tokwan dah xde.. kene urus diri sendiri... dulu mase aku x keje, bleh lah aku tgk2 skit... masak nasi, buat lauk skit2... sekarang ni dop tahu lah mcm mane... dulu siang malam aku duduk rmah pok... kalau malas nak balik, aku tido je situ.. rmh tu dah jadi mcm rumah aku.. siang malam pagi petang, situ lah tempat aku....

banyok sgt bende yg aku nk cerite... tp tak tahu mcm mane nk cerite...

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/