13 October 2009


KUALA TERENGGANU - Meskipun mencecah harga RM12,000 sebuah, topi keledar yang dijual di Yoyo Motorcycle Accessories di Jalan Sultan Sulaiman di sini tetap laris.

Walaupun harga dianggap sangat mahal, masih ramai di kalangan peminat aksesori motosikal mendapatkan produk topi keledar yang diperolehnya melalui laman e-bay itu.

Menurut pemilik kedai itu, Mohd. Nazli Ismail, 28, ramai yang tidak menyangka meskipun harga topi keledar tersebut jauh lebih mahal daripada sebuah motosikal kapcai baru tetapi masih mendapat sambutan hangat.

"Biasanya pembeli topi keledar jenis ini terdiri daripada kalangan yang betul-betul berminat untuk kepuasan diri di samping keselamatan yang lebih terjamin," katanya ketika ditemui di kedainya di sini.

Mohd. Nazli berkata, harga terendah topi keledar yang dijualnya adalah sekitar RM2,000 dan paling mahal sehingga RM12,000 sebuah.


** member2 aku pon dah ader yang pakai helmet mcm ning, mmg mahal, samapi 3 4 ribu.. mmg membazir.. kalau aku, baek aku buat makan je.. rugi2... ape pon, minat masing2, aper nak dikate..

No comments: