06 March 2012

redup HATI

mengikut perkiraan, sudah agak lame blog kepunyaan anok jantan en nasir ni tak dilayari... mungkin sudah tiade pembacanya lagi (selame ni ade ke??.. he3).... sudah berbulan tidak bercerita dalam blog yang tidak seberape ini... lagipon tiade ape yang hendak aku ceritekan.. hidup aku kini macam biase... bergelar penganggur berijazah sarjana membuatkan aku benar-benar tertekan... seperti kedengaran sindiran sinis yg dilemparkan pada aku ("belajar tinggi2.. tp keje pon xde")... aku cume diam, menahan rasa malu... tapi apakan daya.. keputusan yang aku ambik kira-kira setahun setengah dulu umpama menjerat leher aku sendiri... sudah mempunyai pekerjaan yang setaraf dengan kawan2 seperjuangan, tapi niat hati untuk sambung belajar dalam bidang pendidikan membuatkan aku mengambil keputusan untuk berhenti kerja....

walaupun keputusan peperiksaan belum diketahui dan aku masih mempunyai masa yang panjang sebelum majlis konvokesyen aku untuk kali kedua, namun aku umpama seorang insan yang sangat terdesak.... ya, terdesak untuk mempunyai kerjaya, mempunyai wang simpanan sendiri, mampu menghulurkan sedikit wang untuk kedua ibu dan bapa aku... ingin membelikan sesuatu untuk adik-adik aku.... tp aku masih belum mampu untuk melakukan itu.... ditambah dengan keadaan kawan2 sewaktu zaman degree dulu yang semuanya sudah ada kerjaya, ramai yang sudah mendirikan rumah tangga, mampu memiliki kenderaan sendiri, malah ada juga yang sudah mampu memiliki rumah di kota besar... aku benar-benar tertekan...

jarang sekali bersuara di rumah, menjadikan aku seorang yang pendiam... tiada siapa yang tahu apa yang aku rasakan, aku sekadar senyum tat kala ada orang yang bertanyakan mengenai pekerjaan aku.. dengan sedikit rasa segan, aku mengakui yang aku masih lagi tidak mempunyai pekerjaan... mungkin pada usia aku ini, seharusnya aku sudah mampu untuk
memiliki keluarga sendiri... namun apa kan daya, rezeki masih belum berpihak pada aku....


++++++++++++++++++++++++++++

4 comments:

Mr M said...

Salam encik empunya blog... dah lama baca blog encik dan sayu dengan kisah kakak encik. Bukan nak ckp apa2 tapi macam ada persamaan antara kita. Aku dulu pun amik degree bidang lain, pastu masuk dalam pendidikan lepas 6 tahun dah belajar di U. Masa tu saing2 seme dah keje belake doh. Lo ni alhamdulillah aku dah stat ngajor, dan pasal benda2 lain tu sabar la, Allah tau rencana hidup kita... Ok, ikhlaskan diri Insyaallah satu persatu rezeki akan muncul, aku pun belum kawin wpun kawan2 sebaya dah 2-3 anak. see ya

*maaf kalau tersinggung

mat_paeiz said...

wsalam...
terime kasih sbb sudi bace blog ni... tu lah, bile pikir2 balik, mungkin ade lah tu rezeki nnt... terime kasih jgk atas nasihat yg diberi.... amat2 dihargai..

** dop tersinggung pon.. suke lagi ade lah... hu3

imansoraya said...

bce entry ni bwt ak trfikir2 antara further master ke x.haish.persimpangan~

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/